FREKANS MODÜLASYONU

Creative Commons License
all works and images here , at ece radio by ece yazıcıoğlu (ecaa) is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.

başı sonu - topu topu yaz

Elindeki koca kutuyu saklamaya çalışırken, annesi açtı kapıyı; gözleri pırıl pırıldı. Haziran sıcağı ; yadsınamayacak , kadar hava açık , yaz geldi artık. Halıları toplamış annesi : “koydum kapının önüne , oh.. ferahladı ortalık..”
Halılar mıydı kışı getiren , bilmem. Evin koridoru da kocaman gülümsedi ; annesi gibi sıcacık.. Janis Joplin’in sesi sarıyor etrafı; ‘52 üretimi radyo ‘da “summertime” inliyor.. Eve hepten yayılmış yaz, desene..
Elindeki kutuyu, bıraktı halıların yanına. Şarkı söyler gibi konuşarak ,sesinin peşisıra geldigini bilerek , emin adımlarla , anne mutfağa girdi. Apartmanın kapıcısı , halıları çöpten saymadı. Halıların yanında duran kutuyu aldı, gitti.
Başka bir halı , sereserpe duruyordu yerde ; onu şaşırarak farketti. Hayretlerden hayretlere düştü ; tevekkeli değil müzik de kesilmişti. Evde de yalnız kalmıştı üstelik - hangi ara?
Pencerenin kenarına koştu ki, bir de ne görsün ; yazdan kalmış bir ufak iz bile yok . Apar topar gitmiş olmalıydı can-ı mevsim.. O kadar ki farketmemişti. Uykuyla uyanıklık , rüyayla gerçek arasında sıkışmış olsa gerek.
Ters yüz olmuş hayata uyum sağladı o da , birden , bilmeden. Badanasız beton duvara dayanarak , yavaşça yığıldı zemine. Oda bomboş , o da bomboş.